Ingen slinger på vejen med ny Ford-teknologi

27-03-2020

Umærkede vejkanter, mudrede grøfter, høje kanter og dybe vejhuller. Det er ikke altid lige nemt at køre på landeveje, der især om natten kan være vanskelige at navigere på. Nu introducerer Ford en teknologi, der tager hånd om problemet.

Systemet hedder Road Edge Detection, og det skal komme et stigende antal landevejsulykker til livs. Undersøgelser viser, at størstedelen af trafikale dødsfald i Europa sker på landeveje, hvoraf bilisterne bag rattet udgør den største andel af dødsfald i modsætning til byområder.

Fords nye vejkantsteknologi er aktiv ved hastigheder mellem 70 og 110 km/t og anvender et kamera i forruden til at scanne vejen 50 meter frem og 7 meter til siden med en avanceret algoritme, der registrerer strukturændringer mellem kørebanen og vejkanterne.

Teknologien kan også hjælpe med at styre bilen roligt tilbage på kørebanen, hvis den mærker, at hjulene kommer i kontakt med grus, græs, mudder eller andet ujævnt underlag i vejkanten, eller hvis hjulene overskrider kørebanen på fx snedækkede veje.

Hvis bilen efter den hjælpende hånd fra systemet stadig er tæt på vejkanten, vil rattet vibrere som besked på, at føreren selv skal styre bilen længere ind på kørebanen.

Fås i flere af Fords nye modeller
Road Edge Detection fås foreløbigt i den nye Ford Explorer, Ford Kuga, Ford Puma og Ford Focus. Senere vil førerassistanceteknologien også blive introduceret i flere af Fords nye modeller.

“Landevejskørsel kan være lige så udfordrende som travle byområder – især når man kører i uvante omgivelser. Den bekymring fjerner vi med Road Edge Detection,” forklarer Rüdiger Kieneke, ingeniør hos Ford Europa.Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Karvil Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Karvil Biler