Ford Transit får 10-trins automatgear

04-06-2020

Et nyt 10-trins automatgear introduceres nu til baghjulstrukne varianter af Fords 2-tons Transit (RWD). Automatgearet er netop sat i produktion og vil give Fords største arbejdshest optimeret brændstoføkonomi, enestående holdbarhed og en trækkapacitet på op til 2.800 kg.

Den nye gearkasse er ideel til en endnu mere komfortabel og praktisk betjening af Ford Transits baghjulstrukne RWD-varianter, der fx anvendes som udrykningskøretøjer, autocampere og til levering af dagligvarer. 

Det intelligente 10-trins automatgear er udviklet af Fords egne ingeniører og har allerede vist sig særdeles effektivt i forskellige hjørner af Fords modelprogram. Gearkassen er specifikt udviklet med henblik på at optimere brændstofforbruget, og den fås blandt andet allerede i den prisvindende Ford Ranger, Ford Mustang og Fords amerikanske pickup-bestseller F-150. 

Det nye automatgear tilbydes til den 2,0-liters EcoBlue HDT-dieselvariant af Transit med 170 hk. Ford har udsat gearkassen for omfattende tests, der har tilbagelagt mere end 6 millioner km i alt for at sikre dens holdbarhed og anvendelighed til selv de tungeste varebilsopgaver, herunder flere tusinde km krævende offroad-kørsel. 

Gearkassen er specifikt kalibreret til Transits køreegenskaber og specifikationer, så dens acceleration er jævn ved både høje hastigheder og fra stilstand.

“Transit-ejere kan nu drage nytte af en endnu mere komfortabel og arbejdsoptimeret køreoplevelse, som vores nye 10-trins automatgear tilbyder. Den er mere mere effektiv og lettere at betjene end nogensinde uden at gå på kompromis med dens høje, personbilslignende komfort,” forklarer Hans Schep, varebilsdirektør hos Ford Europa.

Ford har nu sat gearkassen i fuld produktion. Den er seneste skud på stammen af Ford Transit-linjens omfattende optimeringer, der i løbet af 2019 også indebar mere brændstoføkonomiske og elektrificerede drivlinjer, øget nyttelast og bedre tilkoblingsmuligheder. 

Ud over introduktionen af det nye 10-trins automatgear til de tunge arbejdsopgaver fås forhjulstrukne Transit-varianter også med 6-trins automatgear til mere letkørende arbejdsopgaver.


Mere effektiv og holdbar
Automatgearets 10 trin har flere udvekslingsforhold, der gør, at Transits 2,0-liters EcoBlue-dieselvariant med 170 hk får konsekvent mest ud af brændstoffet og giver en mere responsiv køreoplevelse. Gearkassen har adaptive gearskift, der løbende tilpasser sig køreforholdene med hensyn til både performance, brændstoføkonomi og raffinement.

Det nye gear er tilvejebragt af Fords avancerede Casting-Integrated Direct Action Solenoid-system (CIDAS). Systemet er én af 20 nye teknologier, som Ford har patenteret under gearkassens fremstilling.

CIDAS giver mere præcist koblingstryk, kortere slaglængde og mere flydende gearskift, der tilsammen giver bedre drejningsmoment, så selv de tungeste læs bliver en smal sag.

Derudover har gearkassen en patenteret transmissionsvæske med lav viskositet, som mindsker friktion og slid på komponenterne samt optimerer brændstofeffekten yderligere. Det betyder, at Transit-førere får samme ydelse som før med mindre slid på koblingen.

Fords 2-tons Transit med 10-trins automatgear forventes lanceret i Danmark efter sommeren.


Læs mere om Ford Transit


Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Karvil Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Karvil Biler