Hunderobotter optimerer Fords fabrikker

18-08-2020

Ford har i løbet af sommeren budt velkommen til en helt ny slags medarbejder på en af virksomhedens fabrikker: To hundelignende robotter på fire ben, der både kan give pote og rulle rundt. De kan blandt andet scanne omgivelserne 360 grader med højopløselige kameraer i jagten på produktionsoptimeringer.

Fords to nye hundelignende kolleger hedder Fluffy og Spot og er leaset fra virksomheden Boston Dynamics, der specialiserer sig i avancerede robotter. 

På Fords gearkassefabrik i Van Dyke, Michigan skal det nye makkerpar scanne produktionsfaciliteterne og hjælpe Fords ingeniører med at opdatere fabrikkens CAD-teknologi (Computer-Aided Design). CAD anvendes blandt andet, når Fords fabrikker skal udvides og optimeres.

“Først bliver fabrikken designet og bygget. Efterfølgende gennemgår den ændringer gennem flere år, der sjældent bliver dokumenteret. Men med robotterne får vi overblik over fabrikkens nøjagtige nuværende struktur, som vi så kan optimere og bygge videre på langt mere effektivt end før,” forklarer Mark Goderis, Fords Digital Engineering Manager.

Fluffy og Spot er del af et pilotprojekt, som skal føre til både tids- og omkostningsbesparelser samt øget effektivitet i Fords produktion. 

Robotterne kan bestige hældninger på op til 30 grader og gå op ad trapper i timevis. De vejer lidt over 30 kg hver, og med en hastighed på cirka 5 km/t har de batterikapacitet nok til næsten to timers arbejde ad gangen.


Gør arbejdet billigere på den halve tid

”Før brugte vi laserscannere med stativ, som vi satte op ved faciliteternes forskellige stationer. Det kunne godt tage 5 minutter at scanne hver station og ville derfor typisk tage flere uger at scanne hele fabrikken. Fluffy ordner derimod det hele på den halve tid,” siger Goderis.

Fluffy er ikke alene tidsbesparende for Fords amerikanske gearfabrik, den nedsætter også omkostningerne betragteligt. Før kunne det koste omkring 300.000 dollar at få en fabrik scannet. Med det pilotprogram, som Ford nu har startet, forventes omkostningerne at blive en brøkdel af dette beløb. Den avancerede robotteknologi vil i sidste ende også bidrage til, at Fords fabrikker kan få biler hurtigere ud til kunderne. 


Fragtes rundt af selvkørende robot

Ifølge Goderis er planen på sigt, at robotterne skal fjernstyres og blive ved med at indsamle afgørende information om Fords fabrikker i hele USA. 

I første omstang bliver de hundelignende robotter programmeret til at følge en bestemt rute. De kan også fjernstyres via en kontrolenhed, hvor en ’robotpasser’ kan følge nøjagtigt med i, hvad Fluffy og Spot til enhver tid kan se.

Derudover vil en specialfremstillet selvkørende robot ved navn Scouter fragte Fluffy og Spot rundt mellem de områder, der skal scannes, så robotmakkerparret sparer på batteriet mellem hver arbejdssession. 

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDesk

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Karvil Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Karvil Biler