Mustang Mach-E testkøres lige nu i Europa – og er endnu bedre end forventet

18-09-2020

Fords ingeniører arbejder i disse dage på højtryk for at sikre, at Mustang Mach-E leverer en køreoplevelse, der er Mustang-emblemet værdigt. Den kommende elbil testkøres og tilpasses lige nu på Fords testcenter i belgiske Lommel og på fjeldene i Norge. Og indtil videre ser Mustang Mach-E endnu bedre ud end forventet.

Selvom Mustang Mach-E bliver tilgængelig verden over, er den tilpasset specifikt til de forskellige verdensmarkeder, den bliver lanceret i. Og når det kommer til at kende europæiske bilisters kørepræferencer og behov, skal man bare spørge eksperterne på Fords testcenter i Lommel, Belgien.

Her har man nemlig testet alt lige fra affjedring og styretøj til drivlinje og førerassistanceteknologier ned til mindste detalje for at sikre, at Mustang Mach-E både er Mustang-navnet værdigt og matcher de europæiske veje.

“Med den teknologi, vi har i dag, kan vi skræddersy en bil i den virtuelle verden, så selv vores tidlige prototyper er tæt på at levere det færdige resultat. Men de afgørende sidste 10 procent kan vi kun opnå på vejen i den virkelige verden,” forklarer Geert Van Noyen, chef for Vehicle Dynamics hos Ford Europa.


Overstiger estimeret rækkevidde og ladetid

Ud over Fords testcenter i Lommel er Mustang Mach-E også netop blevet testkørt i Norge, som er et af verdens førende markeder for elbiler.


Her blev Mustang Mach-E testkørt på en ca. 494 km lang tur fra Oslo til Trondheim – en rejse, som modellen med baghjulstræk og standard rækkevidde klarede med 14 procent tilbage på batteriet. Det er et resultat, der overstiger dens estimerede rækkevidde, der indtil nu har været opgivet til ca. 450 km. Varianten med udvidet rækkevidde og baghjulstræk har en estimeret rækkevidde på 600 km.

Opladningstiden har i de seneste tests også vist sig at være næsten 30 procent kortere end først antaget. Mustang Mach-E med baghjulstræk og udvidet rækkevidde kan lynoplade 119 km på 10 minutter på IONITYs offentlige ladestandere.


Sportslige køreegenskaber fintunet til Europa

Mustang Mach-E har stærkt sportslige køreegenskaber, som især europæiske bilister sætter pris på. Det opnår den takket være dens hurtigtreagerende elmotor og batteriets centrale placering under bagagerumsgulvet, som giver bilen et lavt tyngdepunkt.

Derudover er Mustang Mach-E også specifikt tilpasset de europæiske veje, som typisk er mere smalle og snoede end i resten af verden. Det stiller højere krav til bilens styretøj, affjedring og dæk, der skal give optimal balance og vejgreb under mange forskellige vej- og vejrforhold. Derfor har Fords testbane i Lommel 10 km lange strækninger, der efterligner Europas varierende vejforhold. I alt måler testbanen 100 km.

Det er dog ikke kun Fords ingeniører, der tilpasser Mustang Mach-E’s køreegenskaber. Som fører af bilen kan man nemlig selv vælge mellem tre forskellige køreprogrammer: Whisper, Active og Untamed, der fintuner styretøj, acceleration og bremser alt efter humør og behov.

Ford Mustang Mach-E forventes lanceret i Danmark i sommeren 2021 og kan forudbestilles fra starten af 2021. Endelige danske priser vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.

Læs mere om Ford Mustang Mach-E i Fords pressemeddelelse og på Fords hjemmeside.

Følg Ford på Mynewsdesk – Facebook – Ford.dk

Kontakt osSe flere nyhederGå til MyNewsDeskLæs mere om Mach-E

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Karvil Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Karvil Biler