FORD TRANSIT CUSTOM

Årets Varebil i Danmark 2013

19-06-2013

Den nye Ford Transit Custom blev i dag kåret som ’Årets Varebil i Danmark 2013’ af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD). Dermed lægger de danske motorjournalister sig på linje med den europæiske jury, som kårede Ford Transit Custom til ’International Van of the Year 2013’.

Transportminister Henrik Dam Kristensen afslørede den nye Transit Custom som en klar vinder af ’Årets Varebil i Danmark 2013’ på ’Transport 2013’ i Messecenter Herning.

Den nye Ford Transit Custom satte de 20 konkurrenter til vægs med en overlegen sejr. Transit Custom fik en samlet score på hele 93 point – 41 point foran nummer to. Ford Transit Custom udemærkede sig først og fremmest på køreegenskaber, lastekapacitet, sikkerhed og driftsøkonomi.

"Ford Transit Custom er en sikker vinder. Ny fra inderst til yderst og med mange gennemtænkte løsninger - hver enkelt udtænkt med henblik på brugerens behov. Samtidig er køreegenskaberne i top og unik for en varebil. Detsamme gælder sikkerheden – Ford Transit Custom er den første varebil, der har opnået fem stjerner i sikkerhed", udtaler Carsten Teiner, VOTY.dk

Søren W. Rasmussen fra FDM Motor udtaler; "Ford Transit Custom var en klar vinder fordi den fås i en lang række forskellige varianter som på hver sin måde løser de mange forskelligartede opgaver som brugerne står overfor i hverdagen. Førerpladsen er godt indrettet til både kørsel og kontor, og varerummet matcher de mange transportopgaver en varebil møder i hverdagen. Samtidig er det positivt at selv varebiler nu kan opnå de maksimale fem stjerner i Euro NCAPs crash test".

Men det er ikke kun på papiret at Fords varebiler er en succes. Ford Transit har igennem både 2011 og 2012 været Danmarks bedst sælgende varebil. Tendensen fortsætter i første kvartal af 2013, hvor Ford Transit fastholder førstepladsen med en fremgang på over 23 procent i forhold til sidste år - og det på trods af et generelt fald i markedet for varebiler på 4,8 procent. Med Fords nye Transit Custom tegner det til, at Ford kan tage føringen for tredie år i træk.Den nye Ford Transit Custom er bygget på en helt ny, global platform. På trods af de beskedne ydre dimensioner, er lasteevnen forøget, motorprogrammet er blevet optimeret og chassiet er blevet væsentlig strammere til fordel for både køreegenskaber og støjniveau.

Fords designere og ingeniører har stræbt mod at skabe en varebil, der opleves som en letkørt personbil bag rattet, en praktisk og pålidelig arbejdshest ude i virkeligheden og en varebil med markedets laveste ejer- og driftsomkostninger. Brændstoføkonomien er forbedret ligesom Ford, med 50.000 km/to år, byder på markedets længste serviceintervaller. Samtidig yder Ford 12 års garanti mod rustgennemtæring.

Masser af plads

Den nye Transit Custom findes både i en lang- og en kort version med lavt tag, ligesom det senere på sommeren bliver muligt at vælge varianter med også højt tag. En smart lastluge under passagersædet gør det muligt at transportere last på op til tre meters længde i selv den korte udgave, ligesom der er plads til hele tre Euro-paller, lastet i over én meters højde i varerummet. Et nydesignet lastgulv og integrerede tagbøjler er yderligere praktiske signaturer for den nye Transit Custom.

Set fra førersædet, er der masser af komfort og aflægningsplads til kaffekopper, telefoner, laptops og papirer. Rat og sæde kan justeres efter behov, ligesom den nye Transit Custom byder på en række af Fords prisbelønnede førerassistance- og sikkerhedssystemer som for eksempel det stemmestyrede Ford SYNC kommunikationssystem med Automatisk Nødopkald, samt Lane Keeping Alert, Driver Alert, Torque Vectoring Control samt bak-kamera.

Transit Custom sætter ny standard for sikkerhed

Ford Transit Custom er den første varebil i klassen, som opnåede de maksimale fem stjerner i Euro NCAP crash test. Ford Custom fik en totalscore på 77% efter at have været igennem Euro NCAPs kollisiontest for tungere køretøjer. Samtidig opnåede den klassens bedste resultat for beskyttelse af børn med 90 procent, 84 procent beskyttelse af voksne samt 71 procent for sikkerhedsudstyret. Testresultatet er også gældende for Fords nye ni-personers Tourneo Custom.

Ford modtog også Euro NCAP’s pris for avanceret sikkerhedsteknologi for systemet ’Lane Keeping Alert’. I alt har Ford modtaget syv Euro NCAP priser for deres avancerede  sikkerhedsteknologi. Det er flere end nogen anden bilproducent.Yderligere fik Ford også en pris for Ford SYNC med Automatisk Nødopkald.

Ford har kombineret brugen af højstyrkestål, en fodgængervenlig front og klasseledende sikkerhedsteknologi for at udvikle den bedste og sikreste varebil. Kabinen er den stærkeste Transit-kabine til dato. Ford har brugt ultrastærkt boron-stål i opbygningen af chassiset, hvilket både sænker vægten og øger sikkerheden ved sammenstød. Udover almindelige front-airbags til fører fås Transit Custom også med airbag til passager samt  airbags til beskyttelse af brystkassen, ligesom der også er mulighed for gardin-airbags. I lighed med Fords personbiler, er rat og ratstamme designet til asymmetrisk kollaps ved kollision. Det nedsætter risikoen for hoved- og brystskader.

Motorprogrammet er baseret på en optimeret udgave af Fords 2,2 liters Duratorq TDCi diesel-motor med Auto-Start-Stop og henholdsvis 100-, 125- og 155 hk. Brændstoføkonomien er forbedret med op mod otte procent i forhold til forgængeren. Derudover bidrager Auto Start-Stop med op mod 10 procent mindre brændstofforbrug ved bykørsel.

Den nye Ford Transit Custom findes i fire udstyrsvarianter og priserne starter ved kr. 176.290 ekskl. moms og levering.

Søster-modellen Ford Tourneo Custom, som er en person-transporter, har et innovativt og fleksibelt sæde-system, der kan skaleres helt efter behov. Ford Tourneo Custom findes både i en kort- og en lang version med lavt tag og rummer op til ni passagersæder.

Priserne for Ford Tourneo Custom på starter ved kr. 621.459 ekskl. levering.

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Karvil Biler

Nyheder og events

Se nyheder fra Karvil Biler